Wersja softu: R3EG004
Model telefonu: W595
Skąd wiesz o forum: Wyszukiwarka
Wysłany: 2010-03-21, 22:36 Robimy Akustkę na A2
Jak wiadomo jako pierwsi odkryli MC_Kibel i Leito07 z innego forum jak robić akustykę na platformę A2.
Więc na początek powiem że potrzebujemy WinHex'a w pełnej wersji :
Kod:
Aby móc zobaczyć link musisz się zarejestrować
(wszystkie potrzebne pliki do edytowania akustyki zawarte są już w katalogu z WinHexem )
Teraz, szukamy sterowników (wybranych przez siebie) dźwięku które chcemy z edytować.
Teraz podam wam co to wszystko oznacza (w plikach akustycznych)
Kod:
Następnie uruchamiamy WinHex i otwieramy plik z wybranej akustyki do edytowania (CTRL+O)
Gdy otworzyliśmy WinHex'a i wybraliśmy plik do edytowania, wciskamy ALT+F12, klikamy SE WBXML Editor by mc_kibel & Leito07 (gdy chcemy edytować pliki radia itp. to wybieramy SE WBXML FM Files Editor by mc_kibel & Leito07) i klikamy Apply
Wyskakuje nam takie okienko :
Widzicie tam ciąg przeróżnych ciąg liczb i liter teraz wytłumaczę wam co one znaczą
Kod:
Teraz modyfikujemy wskazane przez siebie pliki (im mniejsze tym głośniejsze/lepsze)lecz pamiętajcie żeby nie przesadzić.
Gdy wszystko już zrobimy klikamy na "krzyżyk" w edytorze następnie Yes.
Gdy edytor się zamknie, zamykamy Win Hexa 1 lub 2 od góry zależy czy chcecie coś jeszcze robić (jeżeli tak to drugim od góry "krzyżykiem")
I mamy gotową modowaną akustykę do naszego telefonu z platformą A2.
Teraz możemy ją wgrać do telefonu i zobaczyć jak gra, w razie nie wyrazistego dźwięku poprawić .
Wzorowałem się na poradniku Leito07 lecz opisywałem to własnymi słowami, jedynie niektóre elementy są skopiowane, więc proszę na mnie nie najeżdżać. Z racji tego że mało kto wie jak edytować sterowniki dźwięku na platformie A2 zrobiłem i dodałem poradnik na forum. A oto co mi wyszło na początek :
Kod:
To raczej dla tych którzy lubią bardzo mocny bass. Proszę to przetestować i powiedzieć co o tym myślicie . Pozdrawiam