Wersja softu: R3EG004
Model telefonu: W595
Skąd wiesz o forum: Wyszukiwarka
Wysłany: 2010-03-21, 22:17 Wgrywanie na A2 (Soft, patche)
Pewnie dużo laików zastanawia się jak to zrobić? Otóż przy tego typu "zabawach" z telefonem tracimy gwarancję ;/, do tego typu "zabaw" telefon musi być zawsze wyłączony! Wgrywanie patchy i wgrywanie softa na platformie A2 jest bardzo łatwe!
Więc zaczynamy. Pierwsze co robimy to klikamy w A2 Uploader (link:
Kod:
Aby móc zobaczyć link musisz się zarejestrować
) Identifity i podłączamy telefon do komputera trzymając "C" w telefonie. Sprawdzamy wszystko związane z oprogramowaniem (CID 52 : jeżeli jest ten cid to bardzo dobrze )
Więc możemy zacząć wgrywanie plików.
Pierw klikamy ADD tak jak na scerenie
Wybieramy z listy Maina i FS do naszego telefonu.
Krok drugi, klikamy w MISC Files na te 3 kropki. Wybieramy custom dla naszego telefonu (oczywiście spakowany, soft oczywiście rozpakowany ma być!) teraz klikamy flash i podłączamy WYŁĄCZONY TELEFON (najlepiej wyciągnąć karte sim oraz pamięci)trzymając C (w telefonie) i wgrywa się soft
Gdy wgrywanie się zakończy będzie pisało READY. Wtedy możemy odłączyć telefon, włożyć kartę sim oraz pamięci, i popijać dumnie piwko że wszystko nam się udało .
PATCHOWANIE
Więc dużo ludzi nie wie jak to wgrywać. Otóż to też je proste!
Otóż do MISC files dodajemy patcha(prawdopodobnie nie będzie jednej linijki potrzebnej do spatchowania) i dodajemy linijkę ;pAtChFiLe=/boot/phone_app.cxc (przyciskając E w misc files możemy z edytować patcha, wklejamy to na samym początku) wciskamy WRITE SCRIPT i podłączmy telefon z C i czekamy aż się wgra.
UWAGA jeżeli program nie "załapie" telefonu to spróbujmy się połączyć z programem po przez 2 i 5(jednocześnie trzymamy na klawiaturze telefonu) Poradnik 100% by me, na nikim się nie wzorowałem, nie kopiowałem. Jestem otwarty na pytanie. W razie jak czegoś zapomniałem dopisać proszę się upomnieć . Pozdrawiam